• Aktualności

            • KOLOROWE SAŁATY

            • KOLOROWE SAŁATY

              Obfitość darów natury i aura wymagająca wzmocnienia odporności stanowiły doskonały pretekst do zrealizowania przez uczniów klasy II a i III b zajęć pt. „Kolorowe sałaty”. Projekt edukacyjny zrealizowano pod czujnym okiem wychowawców oraz nauczyciela j. angielskiego we wtorek 21 stycznia 2020 r. i oparto go na warsztatach kulinarnych i realizacji celów projektu Erasmus+.

              Uczniowie przygotowali barwną gazetkę, na której znalazły się opisy składników odżywczych występujących w poszczególnych owocach i warzywach oraz przepisy kulinarne.

              Największą radość sprawili wszystkim biorącym udział w spotkaniu przygotowując degustację potraw sezonowych. Na stołach pojawiły się: sałatki owocowe i warzywne, soczyste jabłuszka, soki owocowe, szaszłyki owocowe, pachnące kanapki.

              Wszystkim bardzo smakowało.

              Zachęcamy kolegów i koleżanki do eksperymentowania w kuchni z darami natury.